*

TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Kirjoitan tiimoilla Kristillinen filosofia. Meillä kaikilla on henki, elämä jatkuu...

Kaikki blogit puheenaiheesta Usko

Lakiuskonnosta

Lakiuskonnolla viittaan tässä uskontoon, jossa keskeisenä osana ovat:

-Teon ja tekemättä jättämisen käskyt, ns. säädökset, jotka ovat usein varsin yksityiskohtaisia

-Samoin edellämainituista säädetyt yksityiskohtaiset rangaistukset

-Ja jossa korostetaan ihmisen omia tekoja Jumalan hyväksynnän ja/tai kuoleman jälkeisen elämän edellytyksinä

Verotuksen koukeroista

 

Verotus on ajankohtainen aihe kirjoittaa ja keskustella näin Jeesuksen syntymäjuhlan aikaan. Myös Helsingin Sanomat käsittelee verotusta Vieraskynä-palstallaan tänään (27.12.2016). Verotus on rahapotti, jonka valtio eli yhtenäinen laillinen hallintoalue kerää kansalaisiltaan tuottona yhteisiin kuluihin. Yleisesti ajatellaan, että veropotti on se raha ja rahoitus, jolla kaikki yhteinen hyvä tuotetaan. Blogistina en ole tutkiskellut valtion budjettiasiakirjaa, mikä tietenkin on puute tätä kirjoittaessani. Pitäisi varmaan tutkiskella.

Enkelit, onko niitä?

Useimmat ihmiset turvautuvat uskomiseen, kun tilanne on riittävän tukala. En voi kuin ihmetellä ihmisten kokemattomuutta myötätuotoisesta elämästä ja kovista kokemuksista, jos ihminen ei ymmärrä toisen ihmisen kääntyvän äärimmäisessä kriisitilanteessa jonkun korkeamman ehkä silti kuitenkin opitun uskomisen puoleen esimerkiksi ristimällä kätensä.

Uskonto vai usko? 

Tietoinen sielu elämä epäuskossa on syntiä

Miten epäusko voisi olla syntiä, onko se mahdollista?

Mikä määrittää uskon tai epäuskon?  Onko sellaisia eroja olemassa?

Uskon ja Epäusko vasta kohtia.

Usko:

hyväksyminen, uskomus, luottamus, vakuuttunut, kanta,  uskollisuutta, hyväksyntänsä varmuus, varmuudella, uskoa, luotto, hyväuskoisuuttaan, riippuvuus, uskollisuus, horjumattomalla, uskollisuudella, riippuvuus.

Epäusko:

Jeesuksen opetus

Vuorisaarna.

Jeesuksen opetus oli mullistavaa, siinä oli aito sisältö, siinä oli aito kunnioitus Israelin 2000+ vuoden historia, uskonto, profeetat ja Jeesuksen koeteltu motiivi.

Monet kirkot, johtajat, väärät profeetat ja uskonnot ovat ajaneet itsensä harha teille.

Tasapaino elämässä on erittäin tärkeä, ilman tasapainoa ei pysty menemän suoralla linjalla.

Demoninen siemenneste

Koska suomalaiset fundamentalistit ottavat usein oppia amerikkalaisista uskonveljistään ja – sisaristaan, on vain ajan kysymys, koska pastori James David Manningin hulvattoman hauska argumentti demonisesta siemennesteestä otetaan käyttöön Suomessa. Siinä olisi oikein sopiva argumentti Aito Avioliitto ry:lle ja muille homofoobikoille.

Manningin väite on lyhyesti seuraava: kun mies ejakuloi toisen mieheen suoleen (tai johonkin muuhun aukkoon) demonit leviävät siemennesteen välityksellä.

Sielunhoitoterapeuttista uskomushoitoa

Kristillisdemokraattien äänenkannattajassa KD-lehdessä (verkkojulkaisussa) oli 11.10.2015 päivätty juttu otsikolla: Sielunhoitoterapeutteja kannattaisi hyödyntää seurakunnissa.

Kyseessä on taas yhden sortin uskomushoito, jota voidaan kutsua perustellusti puoskaroinniksi.

Joka miekkaan tarttuu

Kun ihmisessä vaikuttava pahuus saa täyden vallan, niin tappamisestakin tehdään hyve, ja haetaan sille omat perusteet.

"Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu, pane miekkasi tuppeen." Nämä Jeesuksen sanat oli tarkoitettu Pietarille, joka puolusti Jeesusta miekalla ja Jeesus paransi miekalla irronneen ihmisen korvan. On toisenlaistakin opetusta, sillä "esivalta ei turhaan miekkaa kanna" Se on tarkoitettu pitämään järjestystä yllä, että pahuus ei saisi täyttä mittaansa.

Ei kannata tarttua miekkaa, sillä on huonot seuraukset. Kosto seuraa kostoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä