TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Kirjoitan tiimoilla Kristillinen filosofia. Meillä kaikilla on henki, elämä jatkuu...

Kaikki blogit puheenaiheesta Rehtori

Rehtorit ovat Suomen koulutusjärjestelmän pyhä lehmä

Kun seuraa Suomen koulutuspoliittista keskustelua on selvää, että rehtoreiden toiminta on suomalaisessa koulutuspoliittisessa keskustelussa jonkinlainen pyhä lehmä. Raskasta työtä tekeviä opettajia haukutaan milloin mistäkin ja tänä päivänä opettaja voi saada syytteen niskaansa, kun ”kehtaa” puuttua pikku kullannuppujen koulukiusaamiseen ja muunlaiseen häiriökäyttäytymiseen. Rehtori on kuitenkin koulun johtaja ja johtaja vastaa kokonaisuudesta.

Opetushallitus! Onko lapsilla oikeus luonteeseen?

Olen 76 vuotias. Kohta seitsemän viimeistä  vuotta olen käyttänyt Voimaannuttavan suomalaisen koulun rakentamiseen. Se sai  nimekseen vuonna 2010 Syvien vahvuuksien koulu. Tällä koululla ei ole omia rakennuksia eikä tiloja. Tällä koululla on sen sijaan henki ja  idea, monitieteinen perusta ja pilottikoulujen , hyvien viisaiden kumppanien ja  rehtorien ja opettajien  kanssa yhdessä rakennettuja toimintapoja, kulttuuria ja pedagogiikkaa. Maailmalla esikuvia löytyy mm. ns. Character Shool-kouluista, jotka leviävät maailmalla leimahdusmaisesti.

Irtisanominen on johtamisongelma

Lainasin otsikkoa johtamiskonsultti Jari Saarenpään kolumnista LinkedInissä ja innostuin kirjoittamaan omaa tarinaani. Kunnanjohtaja irtisanoi minut maaliskuussa 2015 pitkään jatkuneen mielestäni epäasiallisen kohtelun päätteeksi rehtorin virasta kunnallisessa Limingan seudun musiikkiopistossa. Olin johtanut ja kehittänyt oppilaitosta vuodesta 2003 määrätietoisesti ja tavoitteellisesti; talousarviossa pysyttiin vuosittain, oppilasmäärä kolminkertaistui, vuosittain järjestettiin n.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä