*

TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Kirjoitan tiimoilla Kristillinen filosofia. Meillä kaikilla on henki, elämä jatkuu...

Kaikki blogit puheenaiheesta Rauha

Astuin hissiin ja oivalsin Muhammed-pilakuvaraivon

Metro oli juuri mennyt, eikä mitään kiirettä seuraavalle, ja hissikin oli valmiiksi kohdalla. Ovien siirryttyä sivuun edestäni en pystynyt työntämään potkurollaattoriani lattialla lojuvan Voima-lehden päälle. Kurvailin tarkasti pyörät sen vierestä. En ajatellut hissin lähtiessä liikkeelle tekeväni laituritasolla muuta kuin tyrkkiväni vammaisajoneuvon varovasti ulos niin, etteivät sen pyörät edelleenkään kulkisi lehden kansikuvatyttönä olevan presidentti Tarja Halosen kasvojen yli ja etten itsekään niitä tallaisi.

Ympäristötalkoita yksin tai yhdessä

 

Asustelin vuonna 2007 Espoon Matinkylässä. Kotimme lähistöllä oli pieni lampi, jonka yli oli rakennettu pieni silta. Näkymä oli muutoin kaunis, mutta valitettavan roskainen. Harmitti lammen yli kulkea. Halusin ottaa valokuvia lammen kauniista keltakurjenmiekoista, kun ne alkavat kukkia. Hienojen valokuvien ottamista häiritsi roskaisuus. Päätin pitää yhden naisen talkoot lammella. Toin kotoani pari suurta jätesäkkiä, puutarhahanskat ja saappaat. Keräsin kaikki roskat, joihin yletin. Vein läheiseen päiväkotiin lammelle karanneet lasten lelut.

Romantiikka ja todellisuus

 

Länsimaisen kulttuurin perusta on yksiavioisuus. Kristillisyyteen perustuva länsimainen kulttuuri on ollut eurooppalaista ja sitä myöten koko länsimaisen kulttuurin sielunmaisema jo noin 2000 vuotta. Elämme kulttuurimme kypsymisen ja toivottavasti myös hyväksymisen vaihetta, jossa päätään nostattavat erilaiset muut maailmalliset suuntaukset. Länsimaissa on saavutettu hyvinvoinnin taso, jonka avulla ehkä ihmiset voivat rauhassa ajatella maailmaa ja siinä vaikuttavia erilaisia suuntauksia.

Länsimaiset sotakoneet tuovat rauhaa

Vesa Puurosen sielu on taas irtautunut ruumiistaan ja leijailee pitkin Kremlin muureja kauhistellen länsimäisia sotavoimia. (Uusi Rovaniemi 20.5.) Lapille on ankaralla kädellä kohdistunut venäläisten viha sotien aikoina. Desantit ja partisaanit tulivat aiheuttaen tuhoa ja kuolemaa. Ilman saksalaisia liittolaisia jälki olisi ollut pahempaa. Lapin sodan taisteluita edeltäneet rauhanomaiset ”syysmanööverit” saksalaisten vetäytymisestä Norjan puolelle jouduttiin lopettamaan Neuvostoliiton vaatimuksesta.

Avoin synttärikortti Pekka Haavistolle

Onneksi olkoon tänään 59-vuotissyntymäpäivänäsi, Pekka!

Sinulla ei ole nyt pyöreä vuosipäivä, mutta meillä kahdella, Sinulla ja minulla, on – parikin! Tänä keväänä tulet olleeksi osana elämääni 40 vuotta. Enimmän aikaa olet saanut olla autuaan tietämätön siitä. Ja voit olla edelleenkin, jos jätät lukematta seuraavan tarinan ”yhteisestä taipaleestamme”.

1970-luku

"Eurokrasch- rauhan valuutasta helvetin koneeksi"

 

Norjan Nobel-komitea myönsi 10.12.2012 EU:lle rauhanpalkinnon.  Tammikuun 2. päivänä 2013 Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) varoitti eurooppalaisesta kapinasta. Miljoonilla ihmisillä, jotka vielä muutama vuosi sitten olivat hyvinvoivia, on nyt vaikeuksia saada edes ruokaa! Ruokojonot kasvavat. Tuttu ilmiö myös Suomessa.

Europrojektin piti tuoda Eurooppaan hyvinvointi ja rauha. Kun nyt katselemme ympärillemme, näemme talouskriisin, massatyöttömyyden- etenkin nuorten-  ja poliittiset jännitteet, jotka ovat hajottamassa mannertamme.

Rauhan ja toivon joulu

Jeesuksen syntymäpäivä - joulu - on useimmille suomalaisille vuodenkierron tärkein juhla. Perheet ja suvut kokoontuvat yhteen - sanan, hartauden, joululaulujen ja lahjojen ääreen. Joulun tienoo on pyhitetty kiireettömyydelle, kunnes taas juhlapyhien jälkeen on suunnata katse kohti uutta.

Joulun tärkein sanoma kaksi vuosituhatta sitten olivat rauha ja toivo. Kuten Luukkaan evankeliumissa todetaan: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”

Hieman erillainen joulutarina.

Politiikka, kirkko ja media vieraantuu yhä enemmän ja enemmän tosiasillisesta tehtävästään ja todellisuudesta. Politiikka on korvannut sanan „Neuvotellaan“, kirkko sanan „rukoillaan“ ja media sanan „valistetaan“ sanalla „pelotellaan“.

Huomasiko joku 20 miljoonan ihmisen rauhanmarssin?

Kaikki lähi-itäuutiset kertovat väkivallasta. No, eivät ihan kaikki, mutta kaikki eurooppalaisen valtamedian uutiset kyllä. Tällaistakin kuitenkin tapahtuu:

http://theimpacttap.com/2016/11/28/media-blackout-millions-of-muslims-ga...

Kirjoitin "tällaista k i n", mutta tähän tapahtumaan osallistui 20 miljoonaa ihmistä.

Koneita, koneita ja koneita.

Panssarivaunu ja kuorma-auto ovat kuin viidakon mahtavaa suurriistaa, kuin sarvikuono ja norsu.

Konekivääri on kuin juoruakka, joka yhtämittaisella papatuksellaan tuottaa tuhon useille.

Kivääri on vaatimaton miehen käden jatke, joka korottaa vain aseettoman yläpuolelle.

 

Kaikilla näillä koneilla on omat vertauskuvansa ?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä