TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Kirjoitan tiimoilla Kristillinen filosofia. Meillä kaikilla on henki, elämä jatkuu...

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 37 min 8 s sitten

OECD:n pääekonomisti: Talouden shokki tulossa Eurooppaan – Tilanne kiristyy jo kesän lopulla

1 tunti 13 min ago

Euroopan mailla on ”huutava tarve” elvyttää, tai muuten edessä on vaikeat ajat, varoittaa OECD, Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö.

OECD:n pääekonomisti, Laurence Boone, on huolissaan Euroopan maiden valmiustilasta uhkaavaa talouden šokkia vastaan. Financial Timesille haastattelun antanut Boone näkee, että Eurooppa ei ole varautunut riittävästi uhkaan ja kehottaa erityisesti Pohjois-Euroopan maita reagoimaan talouskasvun heikkenemiseen elvyttämällä.

Olkiluoto 3:n valmistuminen venähtää taas – ”Säännöllinen sähköntuotanto heinäkuussa 2020”

1 tunti 31 min ago

Teollisuuden Voima (TVO) kertoo saaneensa laitostoimittajakonsortio Areva-Siemensiltä Olkiluoto 3:n käyttöönotosta päivitetyn aikataulun, jonka mukaan laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto alkaisi heinäkuussa 2020.

Edellisen aikataulun mukaan säännöllisen sähköntuotannon oli määrä alkaa tammikuussa 2020.

Aiemmin keväällä Areva–Siemens ilmoitti päivittävänsä projektiaikataulua Olkiluoto 3 -laitosyksiköllä alkuvuonna tehdyn laajan huoltoseisokin viivästyttyä aikataulustaan.

Näkökulma: Anne Berner astui samaan miinaan

3 tuntia 18 min ago

Kauppalehti kertoi tänään keskiviikkona, että entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

Antti Rinne EU-parlamentissa: EU on arvoyhteisö, ei varasto, josta voi noutaa vähän sananvapautta ja ihmisoikeuksia

3 tuntia 29 min ago

Pääministeri Antti Rinne (sd) puhui keskiviikkona Euroopan parlamentissa Strasbourgissa Ranskassa. Hän esitteli tilaisuudessa Suomen puheenjohtajuuskauden teemat.

Suomen prioriteetteja ovat EU:n globaali johtajuus ilmastotoimissa, yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, EU:n kilpailukyky ja sosiaalinen eheys sekä kansalaisten kokonaisturvallisuus.

”Isis-naiset” esillä SuomiAreenassa – Antti Häkkänen varoittaa ”hallitsemattomasta tilanteesta”

5 tuntia 39 min ago

Porin SuomiAreenassa tiistaina käydyssä puheenjohtajatentissä vilkasta keskustelua herätti Syyrian leirillä olevien suomalaisten, niin sanottujen ”Isis-naisten” tilanne.

Anne Berner KL-uutisesta: ”Olen järkyttynyt”

6 tuntia 19 min ago

Kauppalehti julkaisi keskiviikkona uutisen, jonka mukaan entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana.

USA:n edustajainhuone äänesti Trumpin tviitit rasistisiksi – Trump: ”Höynäytys”

7 tuntia 17 min ago

Yhdysvaltain edustajainhuone on tuominnut presidentti Donald Trumpin tviitit demokraattien kongressiedustajista rasistisiksi, kertoo muun muassa Financial Times.

Trumpin kommentit lietsoivat edustajainhuoneen mukaan vihaa ja pelkoa vähemmistöjä kohtaan.

Trump kohautti tviittaamalla sunnuntaina, että demokraattien kongressiedustajien tulee ”mennä takaisin niihin maihin, joista he ovat tulleet”.

KL: Anne Bernerin perheen yhtiö kävi aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä

7 tuntia 48 min ago

Entisen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) perheen omistama yhtiö on käynyt aktiivista maakauppaa Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumassa Bernerin ministerikauden aikana, kertoo Kauppalehti.

Aktiivimallin hyväksynyt ex-ministeri ihmettelee Rinteen hallituksen linjauksia: ”Olen hämmentynyt”

7 tuntia 59 min ago

Edellisen Juha Sipilän (kesk) hallituksen työministeri Jari Lindström (sin) kirjoittaa blogissaan aktiivimallista käydystä keskustelusta, jota käytiin tiistaina Porin SuomiAreenan puheenjohtajatentissä.

Äärimmäisen tiukka enemmistö von der Leyenille – ”Tämä äänestys unohdetaan”

8 tuntia 34 min ago

Ursula von der Leyen valittiin tiistaina EU-komission uudeksi puheenjohtajaksi äärimmäisen tiukalla enemmistöllä: Hän sai 383 ääntä, vain yhdeksän ääntä yli vaaditun 374 äänen enemmistön.

”Se ei ole vakavaa. Se riittää, nyt hän voi koota komission”, sanoo ranskalaisen ajatushautomo Fondation Robert Schumanin Brysselin-toimiston vetäjä Eric Maurice.

Maurice huomauttaa, että moni äänesti von der Leyenia vastaan periaatteesta: hän ei ollut Euroopan parlamenttiryhmien ehdottama kärkiehdokas, vaan vedettiin yllätyskandidaattina EU-johtajien hihasta.

20 h/vko -raja pois varhaiskasvatuksesta – Lakiesitys lausuntokierrokselle

16.7.2019 15:44

Lakiesitys varhaiskasvatusoikeuden laajentamisesta on tänään lähtenyt lausuntokierrokselle opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Varhaiskasvatusoikeus eli niin sanottu subjektiivinen päivähoito-oikeus on ollut rajattua elokuusta 2016 lähtien. Sipilän hallituksen tekemän muutoksen myötä lapsen oikeus varhaiskasvatukseen rajattiin 20 tuntiin viikosta säästösyistä.

Ministeri Sanna Marin haluaa maksuttoman pysäköinnin kotihoidon työntekijöille ympäri maan

16.7.2019 15:15

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) käynnistää selvityksen maksuttomasta pysäköinnistä kotihoidon työntekijöille.

Nykyisellään kunnissa on hyvin vaihtelevia käytäntöjä siitä, miten kotihoidon työntekijät saavat jättää autonsa.

Nyt ministeri haluaa luoda yhtenäisen käytännön koko maahan. Hänen mielestään on kohtuutonta, että kotihoidon työntekijät joutuvat miettimään parkkisakkoja, kun he kulkevat asiakkaiden luokse.

”Minun mielestäni olisi järkevää, että he voisivat pysäköidä maksutta”, Marin sanoo.

Jussi Halla-aho väestönvaihdoksesta SuomiAreenassa: ”Meillä kaikilla on intuitiivinen näkemys siitä, onko vastaantulija suomalainen”

16.7.2019 13:54

Perussuomalaisten puoluepäivässä Porin SuomiAreenassa keskusteltiin muun muassa väestönvaihdos-termistä, jota perussuomalaisissa on käytetty. Termin käyttö on noussut esiin tässä kuussa myös mediassa, muun muassa Helsingin Sanomissa.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lisäksi termiä on käyttänyt perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra.

Sisäministeri Ohisalo SuomiAreenassa: Kansalaisaloitteiden raukeaminen estettävä – ”Ei saa pysähtyä vaaleihin”

16.7.2019 13:18

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) linjaa, että kansalaisaloitteiden pitäisi ”elää omaa elämäänsä” irrallaan muista lakialoitteista. Ohisalo sanoi Porin SuomiAreenassa käydyssä keskustelussa, että kansalaisaloitteiden ei pitäisi raueta vaalikauden päättyessä.

”Ilmastoherätys tapahtunut yön yli” – Suomalaismepit huomasivat äkkimuutoksen EU-komission johtajaehdokkaan puheissa

16.7.2019 12:04

Europarlamentaarikot äänestävät tänään tiistaina illalla saksalaisen Ursula von der Leyenin nimityksestä EU-komission puheenjohtajaksi. Parhaillaan EU-parlamentissa on käynnissä keskustelu von der Leyenin ja meppien välillä. Aiemmin tänään von der Leyen linjasi näkemyksiään parlamentille.

Professori: ”Kaivoslaista tuli syntipukki – kaivostoiminnan hyväksyttävyys kriisiytyi”

16.7.2019 11:09

Kansalaisaloite kaivoslain muuttamisesta etenee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen mukaan kaivoslakia pitäisi uudistaa monilta osin.

Aloitteessa halutaan muutosta esimerkiksi kaivosmineraalien omistukseen, mikä käytännössä tarkoittaisi kaivostoiminnan hyötyjen jakamista uudella tavalla.

Aloitteessa ehdotetaan myös, että vakuudet ympäristövahinkojen, konkurssien ja jälkitöiden varalle pitäisi säätää riittäviksi ja että kaivostuotannosta maksettaisiin kohtuulliset hyödyntämiskorvaukset yhteiskunnalle. Lisäksi suhdetta ympäristölupaan pitäisi muuttaa.

Tehy: ”Päiväkotien sak-aika kummastuttaa – työntekijä lasketaan mitoitukseen, vaikka ei ole fyysisesti läsnä”

16.7.2019 10:36

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn sosiaalipoliittinen asiantuntija Eva Siitonen kirjoittaa Tehyn blogissa niin sanotusta sak-ajasta.

”Päiväkotien ns. sak-aika herättää edelleen kummastusta ja hankaloittaa päiväkotien arkea”, Siitonen kirjoittaa.

Liikenneministeri Sanna Marin SuomiAreenassa: ”Yksityisautoilun pitää muuttua – tapahtuu nopeammin kuin osaamme ennakoida”

16.7.2019 09:49

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) linjasi maanantaina Porin SuomiAreenan keskustelussa kolme keskeistä muutosta, joita liikenteen ja ilmaston saralla tulee edistää.

Marinin mukaan liikkumisen tarpeita on ensinnäkin vähennettävä suunnittelemalla kaupungit järkeväösti siten, että asuminen, palvelut ja työpaikat ovat kytkettynä toisiinsa hyvillä joukkoliikenneyhteyksillä.

”Opintotuessa ihmeellinen takaisinmaksukorko”, sanoi kokoomusjohtaja SuomiAreenassa – Opetusministeri Andersson: ”Päättäjillä peiliin katsomisen paikka”

15.7.2019 16:18

Sekä opetusministeri Li Andersson (vas) että kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie näkevät kehitettävää opiskelijoiden opintotukijärjestelmässä. Aiheesta keskusteltiin Suomi Areenassa Porissa tänään maanantaina.

Opiskelijoiden toimeentulosta ja jaksamisesta on keskusteltu vilkkaasti tässä kuussa Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n kannanoton seurauksena.

Antti Rinne ”vappusatasesta” IL:ssä: ”Ensimmäinen erä on isompi kuin kuvittelinkaan”

15.7.2019 13:53

Pääministeri Antti Rinne (sd) kommentoi Iltalehden haastattelussa eläkelupaustaan, jota hallitus on alkanut toteuttaa hiljattain annetulla esityksellä.

Rinne lupasi vappupuheessaan vuonna 2018, että sdp korottaa sadalla eurolla alle 1 400 euroa ansaitsevien eläkeläisten eläkkeitä useamman vuoden aikana. Linjausta on kutsuttu ”vappusataseksi”.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat