TarjaKaltiomaa Asioilla on tapana järjestyä. Kirjoitan tiimoilla Kristillinen filosofia. Meillä kaikilla on henki, elämä jatkuu...

Sokerivuori ja parlamentit

  • Tietokone ja maailma on monimutkikas juttu.
    Tietokone ja maailma on monimutkikas juttu.

 

Taas tarvitaan asiamiehiä ja asianaisia – nimittäin maailman huipulle. Tietokoneet ja muu itc-ala toimii globaalisti ja ylittää maiden rajoja kevyesti ja kepeästi. Tarvitaan organisaatio, joka osaa teknologiajargoniaa, ymmärtää kansainvälistä juridiikkaa ja voi toimia puolueettomana asiantuntijana ratkaisemassa it-alan synnyttämiä pulmakysymyksiä ylikansallisella tasolla. Tällainen organisaatio voisi olla jonkin jo nyt toiminnassa olevan ylikansallisen organisaation valvonnassa, esimerkiksi YK:n valvonnassa.

Lehdestä olemme saaneet lukea, että Mark Zuckerbergin esiintyminen EU-parlamentin edessä ei ole saanut kovin suopeaa ymmärrystä mm. lehdistöltä. Tämä on ymmärrettävää. Koko tuo vyyhti, jossa on it-teknologiasta kysymys sekä hieman eri kulttuuriin pohjautuvista kansainliitoista Euroopasta ja Amerikan Yhdysvalloista on yksinkertaisesti liian kummallinen pala pureksittavaksi kovin helposti.

Organisaatio, jota perään internet-maailman säätäjäksi, voisi olla samantyyppinen kuin ylikansalliset muutkin organisaatiot. Se voisi työllistää pitkäaikaisia asiantuntijoita ja myös määräaikaisia asiantuntijoita. Organisaatiolla pitäisi olla hyvää liikkumavaraa ottaa selvää erilaisten ongelmatilanteiden tai ratkaistavaksi tulevien ongelmien syvimmät juuret sekä myös näiden asioiden mediakuohunta – ja kaikki siltä väliltäkin.

It-tekniikka on tullut maailmaan jäädäkseen. Tekniikka on kehittynyt muutamassa vuosikymmenessä välttämättömäksi ihmisten hallitseman maailman hallinnointiin. Edelläkävijämailla on jo nyt useita ongelmia ratkaistuna. Näiden poliittisteknisten asioiden äärelle on koko ajan vielä tulossa uusiakin maita. Puolueeton ylikansallinen organisaatio voisi tasoittaa monen maan tietä omien verotusjärjestelmien, oppijärjestelmien, liikennejärjestelmien, viihde-elektroniikan ym. tuomisessa ihmisten saataville.

Edellä mainittu organisaatio, kuten kaikki muutkin organisaatiot, tarvitsee rahoitusta. Myös rahoitusala tarvitsee yliohjaavuutta kansainvälisellä tasolla.  Uskon yhteistyön mahdollisuuksiin myös maailmanrauhan osalta. Yhteistyö luo ymmärrystä maiden välille ja ymmärrystä myös kehityksen merkityksiin ja tuuliin.

 

  1.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat